Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Welkom bij Graphviz

img

Wat is Graphviz?

Graphviz is open source grafiek visualisatiesoftware. Grafiekvisualisatie is een manier om structurele informatie weer te geven als diagrammen van abstracte grafieken en netwerken. Het heeft belangrijke toepassingen op het gebied van netwerken, bio-informatica, software engineering, database- en webontwerp, machine learning en visuele interfaces voor andere technische domeinen.

graphviz

Kenmerken

De Graphviz-opmaakprogramma’s nemen beschrijvingen van grafieken in een eenvoudige teksttaal en maken diagrammen in nuttige indelingen, zoals afbeeldingen en SVG voor webpagina’s; PDF of Postscript voor opname in andere documenten; of weergeven in een interactieve grafiekbrowser. Graphviz heeft veel handige functies voor concrete diagrammen, zoals opties voor kleuren, lettertypen, tabulaire knooppuntlay-outs, lijnstijlen, hyperlinks en aangepaste vormen.

Roadmap

punt – “hiërarchische” of gelaagde tekeningen van gerichte grafieken. Dit is de standaardtool om te gebruiken als randen directionaliteit hebben.

neato – lay-outs voor ‘lentemodellen’ Dit is de standaardtool om te gebruiken als de grafiek niet te groot is (ongeveer 100 knooppunten) en u weet er verder niets van. Neato probeert een globale energiefunctie te minimaliseren, wat gelijkwaardig aan statistische meerdimensionale schaalvergroting.

fdp – lay-outs van ‘lentemodellen’ vergelijkbaar met die van neato, maar doet dit door krachten te verminderen in plaats van te werken met energie.

sfdp – multischaalversie van fdp voor de lay-out van grote grafieken.

twopi – radiale lay-outs, na Graham Wills 97. Knopen worden op concentrische cirkels geplaatst, afhankelijk van hun afstand tot een bepaald wortelknooppunt.
circo – circulaire lay-out, na Six en Tollis 99, Kauffman en Wiese 02. Dit is geschikt voor bepaalde diagrammen van meerdere cyclische structuren, zoals bepaalde telecommunicatienetwerken.

Download

De huidige versie van Graphviz kan hier worden gedownload: Download De codebasis wordt hier op GitLab opgeslagen.

Documentatie

Documentatie is beschikbaar in het vrijgegeven pakket en van hier: documentatie

Discussies

U kunt vragen en opmerkingen plaatsen op de pagina Graphviz-problemen.

Bug and Issue Tracking

U kunt bugs en problemen met Graphviz melden of bekijken door naar de Graphviz-problemenpagina te gaan.

originele bron : Graphviz